Конференция „Персонализиран подход в диагностиката и лечението на рак на белия дроб и меланома“ 27.05.2016

 In Новини

Конференция "Персонализиран подход в диагностиката и лечението на рак на белия дроб и меланома" 27.05.2016

На 27.05.2016 г., в гр. София се проведе научна конференция „Персонализиран подход в диагностиката и лечението на рак на белия дроб и меланома“.

Организатор на форума беше Българската асоциация за персонализирана медицина-БАПЕМЕД. На него присъстваха над 80 специалисти – представители на всички медицински специалности, които участват в сложния процес на диагностика и лечение на тези две злокачествени заболявания. Сред лекторите и участниците в дискусионния панел „Пътят на пациента“ бяха председатели или членове на Управителните съвети на осем научни дружества и асоциации. Модератор на дискусионния панел беше д-р Станимир Хасърджиев – Председател на Националната Пациентска Организация, член на Борда на Европейски пациентски форум.

На научния форум бяха представени най-новите постижения в персонализирания холистичен подход в съвременната диагностика и терапия на рака на белия дроб и меланома, мястото и значението на всеки елемент от сложния мултидисциплинарен процес на поставяне на точна диагноза и избор на най-подходящото лечение за всеки отделен пациент.

Преди началото на конференцията БАПЕМЕД организира прес-конференция с участието на Проф. д-р Константа Тимчева – Председател на Българска Асоциация за медицинска онкология, Доц. д-р Красимир Киров – Клиника по онкодерматология, СБАЛО София , Д-р Стоян Алексов – Председател на Българска Асоциация за патология, Проф. Алексей Савов – Началник на Национална генетична лаборатория и д-р Жасмина Коева-Балабанова – Председател на Българска Асоциация за Персонализирана Медицина- БАПЕМЕД.

Start typing and press Enter to search