Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Информационен месец на Инициативата за иновативни медикаменти (IMI)

01/06/2020 - 01/07/2020

Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД),
с подкрепата на Министерство на образованието и науката, България
и Инициативата за иновативни медикаменти (IMI),

организира

Информационен месец на инициативата за иновативни медикаменти (IMI) с цел представяне на обещаващи възможности за финансиране

ЗА IMI

Инициативата за иновативни медикаменти (IMI) работи за подобряване на здравето чрез ускоряване на разработването и достъпа на пациентите до иновативни лекарства, особено в области, където има незадоволена медицинска или социална нужда. IMI прави това, като улеснява сътрудничеството между ключовите фигури, участващи в научните изследвания в областта на здравеопазването, включително университетите, изследователските центрове, фармацевтичната и други индустрии, малките и средните предприятия (МСП), пациентските организации и регулаторните органи. IMI е най-голямото публично-частно партньорство в света в областта на науките за живота. Това е партньорство между Европейския съюз (представлявано от Европейската комисия) и Европейската фармацевтична индустрия (представлявано от EFPIA, Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации). Чрез програмата IMI2 Инициативата има бюджет от 3,3 милиарда евро за периода 2014-2020.

Целта на IMI, особено във втората фаза (IMI2, 2014-2020), е да разработи ваксини, лекарства и лечения от следващо поколение, като нови антибиотици. Проектите на IMI2 ще осигурят на европейците, включително на увеличаващия се брой на възрастните хора, по-ефикасни и ефективни лекарства и лечения. По-голямата координация между индустриалните сектори ще доведе до по-надеждни и по-бързи клинични изпитвания и по-добра регулация. Усилията за научни изследвания и иновации на IMI също ще отворят нови търговски възможности, базирани на нови услуги и продукти. Изследователският, индустриалният и социалният сектор, участващи в IMI2, ще се възползват от сътрудничеството и обмена на знания, които се осъществяват в тези проекти.

Уебсайт

IMI Информационен месец

IMI информационният  месец е инициатива на Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) и се осъществява с подкрепа на IMI и официалния представител на Инициативата за България – проф. д-р Виктория Сарафян, както и на Министерство на образованието и науката, Република България.

Наред с общата информация за IMI, детайли за предстоящите възможности за финансиране през 2020 с фокус върху IMI2 – Calls 22 & 23, ще бъдат представени в рамките на информационната кампания.

Целта е да се стимулира кандидатстването и участието на страните от Централна и Югоизточна Европа, в частност България,  в различни конкурси и проекти на IMI.

За повече детайли и актуална информация, моля посетете www.imi.europa.eu

Ако имате въпроси изпратете email на office@bapemed.org

mon-bg
imi
bapemed-logo-web

Детайли

Начало:
01/06/2020
Край:
01/07/2020
Категория за Събитие:

Start typing and press Enter to search